Следва

Подготовка за първа пролет! Твоите споделени тайни - Ралица

Подготовка за първа пролет! Твоите споделени тайни - Ани

Ще Ви разкрия своите тайни и трикчета, за това как да поддържаме свеж вид. Ще започна с косата, защото това е ...

Celebrity beauty преди 12 години

Вече те попитахме как подготвяш себе си за новата пролет, кои са тайните ти, изпитани и проверени в годините, или нови, нарочени, за да бъдет приложени за първи път и ето какво ни споделяш ти.

За Ани първа пролет започва така:


Ще Ви разкрия своите тайни и трикчета, за това как да поддържаме свеж вид. Ще започна с косата, защото това е първото нещо, което прави впечатление.

Със затоплящото време идва и моят ад - омазняването. Или поне преди беше ад. Сега съм много доволна от шампоана на Loreal Professonal Exper Pure Resourse. Откакто го открих и използвам, нямам никакви проблеми с омазняването на косата. Преди да го открия използвах хума. Докато се къпех, преди шампоана, втривах в корените си от хумата. Отскоро използвам стимулант за коса на Икаров. За него чух доста добри отзиви,но го използвам едва от седмица, не мога да изкажа мнение. Това, което забелязах, беше, че косата ми е сравнително по-лека и мека. Други продукти, които използвам, са маските на Avon, серия Planet Spa. Разресването на косата след тези маски е невероятно. Не се заплита и не се наелектризира. Ако използвате хума, няма да имате проблеми с тези маски след отмиването й. Точно това беше и причината да се "влюбя в тях".

Други продукти, които ползвам винаги, са хининовата вода и спрей балсам без отмиване. Първоначално опитвах спрей балсамите на Gliss Kur, но от тях косата ми се омазняваше на втория ден.

Започнах да използвам Elseve Nutri - Gloss Light и съм много доволна от него. Общо взето това са продуктите, които използвам, за да поддържам косата си. Искам да препоръчам на тези, които не могат да се справят с мазните корени, да използват пудра за коса на Лореал. Тъй като е много скъпа и е в малки количества, могат да си купят и обикновена пудра за бебета и да я използват в много крайни случаи. Трябва да се има предвид, че косата става много суха, но върши перфектна работа, ако си се успал за работа и нямаш време да се изкъпеш например.

Относно кожата на лицето, трябва да си призная, че започвам с подготовката още през зимата. Ходя на пилинг терапии и съм много доволна. Кожата на лицето ми е склонна към омазняване и затова трябва да я изсушавам с продукти, които съдържат киселини.

В момента ползвам много хубаво кремче за лице на Neo Strada, което ми препоръча козметичката. Използва се икономично и се нанася само веднъж дневно.

Тъй като наскоро имах проблем с акнето, просто забравих за всякакви фон дьо тен-и. В момента използвам тониращ крем ANEFUG SIMPLEX и съм много, ама много доволна от него. Не запушва порите, а докато ми покрива несъвършенствата, се бори с появата на акне. Ползвам още и Vichy Normaderm ИЗМИВАЩ ГЕЛ.

Относно маските за лице - правя си ги сама.

Какво представлява маската: 1 лъжичка мед, 2-3 капки лимонов сок и канела.
Смесвам ги и стоя с това 20 мин. Преди отмиване хубаво разтърквам лицето си, защото сместа е като ексфолиант. Кожата става доста гладка и мека. Понякога си слагам и хума, и зехтин, но много рядко, защото ми изсушава кожата. За дневния макияж използвам тониращия крем, понякога си позволявам да сложа пудра, лек руж, спирала и черен молив.

Ако сте със светли очи, може да си сложите и малко сини сенки по линията на долния клепач. Гримът придобива по-завършен вид, а очите изпъкват.

Грижа за тялото: Много е важно как изглеждаме. Не е необходими да имаме тяло като на фитнес маниачка.
Необходимо е да се обличаме, според формата на тялото си. Моят съвет, изпробван през годините, е да избирате дрехи, подходящи за фигурата ви. Най-важното е ВИЕ да се чувствате комфортно. Сутрин си правя упражнения - коремни преси и упражнения за крака.

С настъпването на пролетта се обличайте по-цветно. Обичам, когато след дългите зимни месеци, в които се обличам в по-мрачни цветове, да минавам на по-цветни дрехи. Така се чувствам в синхрон с природата. Най-често ще ме видите в розово и бяло.

Много е важно и това как се храним. Както са казали хората "Каквото даваш на тялото си, така ти се отплаща". И аз съм на този принцип. В природата ни е заложено през зимата да похапваме малко повечко. Но с идването на пролетта, някак апетитът ни отслабва.

Аз лично гледам да ям повечко салати и плодове. Всяка сутрин задължително си правя сок от прясно изцедени моркови, портокали и ябълки. Задължително в менюто ни трябва да присъства и месото - пилешко и риба. Неразделна част от месото са зеленчуците. Друго важно нещо, което искам да добавя, е да се закусва (нещо, което ние българите не правим), да се пие поне 1,5 л вода и да не се яде след 18:00 ч. Ще дам и примерна "диета" какво ям за 1 ден:

- Сутрин : задължително прясно изцеден сок и едно варено яйце;
- Обед: Салата от домати и краставици с настъргано сирене и една пилешка пържола, черен хляб;
- Следобед: Ябълка или някакъв друг плод;
- Вечеря: Зелена салата с риба тон;


Съветът ми е да научите тялото си да яде по-малко през няколко часа.

Продукти за тялото имам в изобилие. Ползвам душ-гел и след това лосион за тяло. Отскоро открих, че вместо душ-гел мога да ползвам пяна за вана. Ароматът остава по кожата 2 пъти по-дълго.

Забравих да спомена и как се грижа за ноктите си. Веднъж седмично ги топя в топъл зехтин. Ноктите стават твърди и не се цепят.

Като цялото това е моята програма за пролетно съживяване. Надявам се да съм ви полезна с моите съвети.

More Celebrity beauty

Виктория Бекъм за парфюма си: „Suite 302 е любовното ни писмо с Дейвид до Париж”

Celebrity beauty преди 2 седмици

Бившата членка на групата Spice Girls и основателка на едноименната козметична марка Victoria Beckham Beauty пуска линия парфюми. По повода, прекрасно интервю на колегите от Madame Figaro с ВБ. 

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 9 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя

Beauty Starter: Летисия Каста на 45 - спокойствие, масажи и няколко топ продукта

Celebrity beauty преди 10 месеца

Летисия Каста очаква доброта, положителна енергия и нежност от хората, които се грижат за нея, както и от козметичните си продукти. И като се има предвид аурата, която се излъчва от лицето и външния ѝ вид, това наистина работи