IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените са най-похотливи през пролетта

27 април 2012 07 35

Мъже, възползвайте се от добрата новина!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Пролетта има хиляди прекрасни черти, но едно от най-добрите характеристики на този сезон спрямо мъжете, е може би фактът, че дамите започват да носят по-секси облекло, а и според ново проучване, тогава сексуалното им желание е в своята върховна точка.

Изследванията от университета на Тромсо в Норвегия показват, че либидото на жените е най-голямо през пролетта, в сравнение с което и да е друго време през годината. Женската похотливост е в своя пик най-вече през месеците април и май.

Хипотезата на норвежките изследователи лежи върху фактите, че слънчевата светлина има положително въздействие върху някои хормони в тялото, като например ендорфини, които оказват влияние върху чувството за щастие и желанието за секс.

За съжаление, пиковете на либидото на двата пола не си съвпадат сезонно. За мъжете, същото проучване сочи, че са най-възбудени и готови за ласки в края на лятото и по-точно през август.

"Светлината влияе на жените по отношение на техния сексуален интерес, но изненадващо на мъжете – не“, казва норвежката сексоложка Бенте Траен. „Мъжката сексуалност като цяло е по-стабилна от женската. Либидото на представителките на нежния пол е засегнато от различни фактори като месечен цикъл, заобикаляща среда и др. Докато мъжкия организъм произвежда тестостерон целогодишно.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари